Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ένα ταξίδι στην Μέση Γη.

06/12/2013

Mια ενδιαφέρουσα διαδραστική περιπέτεια μέσα στον φανταστικό κόσμο του Τόλκιν.

Image

Το story και η πλοκή:

Ο Μπίλμπο Μπάγκινς ξεκινά να ανακτήσει το χαμένο Βασίλειο των Νάνων του Έρεμπορ από τον δράκο Σμάουγκ. Ο Μπίλμπο προσεγγίζεται ξαφνικά από το μάγο Γκάνταλφ τον Γκρίζο και γίνεται μέλος της ομάδας δεκατριών νάνων, οι οποίοι ηγούνται από τον θρυλικό πολεμιστή, Θόριν Όκενσιλντ. Το ταξίδι τους περιλαμβάνει επικίνδυνα μονοπάτια, μέσω τοπίων γεμάτα με Γκόμπλινς και Ορκ, θανάσιμα Γουάργκς, Γιγάντιες Αράχνες και Μάγους. Αν και ο στόχος τους βρίσκεται στην Ανατολή στο Βουνό της Μοναξιάς, πρώτα θα πρέπει να αποδράσουν από τα τούνελ των Γκόμπλιν, όπου ο Μπίλμπο θα συναντήσει ένα πλάσμα που θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα, το Γκόλουμ. Εκεί, ο Μπίλμπο θα πάρει στην κατοχή του το “πολύτιμο” δαχτυλίδι του Γκόλουμ, το οποίο διαθέτει απρόσμενες και χρήσιμες βοήθειες. Ένα απλό, χρυσό δαχτυλίδι που είναι δεμένο με τη μοίρα της Μέσης Γης.

Στα 111α γενέλθιά του, ο χόμπιτ Μπίλμπο Μπάγκινς, αποφασίζει να γράψει την ιστορία της περιπέτειας που έζησε 60 χρόνια πριν, για τον ανιψιό του, τον Φρόντο. Ο Μπίλμπο λοιπόν γράφει για το πως, ο Νάνος Θρορ έγινε Βασιλιάς του Έρεμπορ και έφερε μια εποχή ευημερίας για το λαό του μέχρι την άφιξη του δράκου Σμάουγκ. Ο Σμάουγκ αφού κατέστρεψε τη γειτονική πόλη του Ντέιλ, που κατοικούνταν από ανθρώπους, ανάγκασε τους Νάνους να εγκαταλείψουν το Έρεμπορ. Ο εγγονός του Θρορ, ο Θόριν, καθώς έφευγε από το παλάτι είδε το Βασιλιά Θράντουιλ και τα ξωτικά σε μια κοντινή πλαγιά και απογοητεύτηκε όταν αντί να τους βοηθήσουν, αποχώρησαν.

Μετά από αυτό ο Μπίλμπο διηγήται πως, πολλά χρόνια μετά την επίθεση του δράκου στο βουνό, παγιδεύετηκε από το μάγο, Γκάνταλφ τον Γκρίζο, στο να φιλοξενήσει στο σπίτι του τον Θόριν και τη συντροφιά των 12 νάνων φίλων του. Ζητάνε από τον Μπίλμπο να πάει μαζί τους ως ο “διαρρήκτης” και να τους βοηθήσει να κλέψουν το θησαυρό τους από τον Σμάουγκ και να πάρουν την εκδίκισή τους από τον δράκο. Ο Μπίλμπο διστακτικά δέχεται να τους ακολουθήσει στο ταξίδι τους μέχρι το Βουνό της Μοναξιάς. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους η ομάδα αιχμαλωτίζεται από Τρολς αλλά ο Μπίλμπο καταφέρνει να τα καθυστερήσει από το να τους φάνε μέχρι την αυγή, όπου εμφανίζεται ο Γκάνταλφ και τους σώζει εκθέτοντας τα Τρολς στο φως του ήλιου, μετατρέποντάς τα σε πέτρα. Στη συνέχεια ψάχνουν τη σπηλιά των Τρολς και βρίσκουν θησαυρούς και ξίφη των Ξωτικών. Οι Θόριν και Γκάνταλφ παίρνουν από ένα τέτοιο ξίφος και ο Γκάνταλφ δίνει ένα μικρό σπαθί στον Μπίλμπο.

Αργότερα τους συναντάει ο Ράνταγκαστ ο Καφετής, ένας μάγος που ζει στο Γκρίνγουντ. Τους λέει ότι ήρθε αντιμέτωπος με έναν νεκρομάντη στο Ντολ Γουλντούρ, ο οποίος δηλητηρίαζε το δάσος με μαύρη μαγεία. Ξαφνικά Ορκς πάνω σε Γουάργκς εμφανίζονται και αρχίζουν να τους κυνηγάνε με τον Ράνταγκστα να τους βοηθάει να αποδράσουν. Ο Γκάνταλφ τους οδηγεί μέσω ενός πέτρινου περάσματος στο Σχιστό Λαγκάδι καθώς τα Γουάργκς και τα Ορκ κατατροπόνωνται από τα Ξωτικά του λαγκαδιού με αρχηγό τον Άρχοντα Έλροντ. Αργότερα, αφού όλοι πλέον ήταν ασφαλής, ο Έλροντ τους δείχνει το μυστικό που κρύβει ο χάρτης του Θόριν και ο Γκάνταλφ συνομιλεί με το Λευκό Συμβούλιο -Έλροντ, Γκαλάντριελ και Σάρουμαν το Λευκό- σχετικά με την ανάμιξή του με τους Νάνους, λέγοντας για το Νεκρομάντη που αντιμετώπισε ο Ράνταγκαστ και εκφράζει τις υποψίες του ότι πρόκειται για τον Σκοτεινό Άρχοντα Σάουρον. Το Συμβούλιο όμως πιστεύει ότι ο Σάουρον έχει νικηθεί για πάντα και ότι ο νεκρομάντης δεν αποτελεί ιδιαίτερη απειλή.

Ενάντια στις επιθυμίες του Συμβουλίου, ο Γκάνταλφ στέλνει τον Μπίλμπο και τους Νάνους στα Ομιχλώδη Βουνά. Ενώ διασχίζουν τα βουνά, ο Μπίλμπο και οι Νάνοι αιχμαλωτίζονται από Γκόμπλινς. Ο Μπίλμπο χωρίζεται από τους Νάνους και πέφτει σε μια σπηλιά όπου γνωρίζει το Γκόλουμ, από το το οποίο κατά λάθος πέφτει ένα μυστηριώδες δαχτυλίδι. Ο Μπίλμπο παίρνει το δαχτυλίδι και το βάζει στην τσέπη του και αντιμετωπίζει το Γκόλουμ. Παίζουν ένα παιχνίδι γρίφων, αν κερδίσει ο Μπίλμπο το Γκόλουμ θα πρέπει να του δείξει το δρόμο διαφυγής και αν κερδίσει το Γκόλουμ θα φάει τον Μπίλμπο. Αφού ο Μπίλμπο κερδίζει, ρωτώντας το Γκόλουμ τι έχει στην τσέπη του, το Γκόλουμ συνειδητοποιεί ότι ο Μπίλμπο έκλεψε το δαχτυλίδι και του επιτίθεται. Ο Μπίλμπο ανακαλύπτει τυχαία, ότι φορώντας το δαχτυλίδι γίνεται αόρατος και ξεφεύγει από το Γκόλουμ.

Εν τω μεταξύ, ο αρχηγός των Γκόμπλιν αποκαλύπτει στους Νάνους ότι ο Άζόγκ, αρχηγός των Ορκ που αποκεφάλισε τον Θρορ και έχασε το ένα χέρι του από τον Θόριν έχει βάλει χρηματικό έπαθλο για τη ζωή τους. Ο Γκάνταλφ καταφτάνει και σώζει τους Νάνους από τα Γκόμπλινς, σκοτώνοντας τον αρχηγό τους. Ο Μπίλμπο βρίσκει την έξοδο και επανενώνεται με τους Νάνους, κρατώντας το δαχτυλίδι μυστικό. Η ομάδα τότε έρχεται αντιμέτωπη με τον Άζόγκ και τα Ορκ και βρίσκουν καταφύγιο σκαρφαλώνοντας στα δέντρα, ενώ ο Γκάνταλφ στέλνει μήνυμα στους αετούς των βουνών. Ο Θόριν γεμάτος μίσος για τον Αζόγκ του επιτίθεται αλλά ο Αζόγκ τον νικάει. Ο Μπίλμπο τρέχει να υπερασπιστεί τον Θόριν πριν ο Αζόγκ τον αποκεφαλίσει και τα καταφέρνει. Η ομάδα σώζεται από τους Αετούς των βουνών που καταφθάνουν και γλιτώνουν την συντροφιά. Μετά, αφού οι αετοί τους αφήνουν σε ασφαλές μέρος, Ο Γκάνταλφ θεραπεύει τον Θόριν, ο οποίος αναγνωρίζει τον Μπίλμπο για την ανδρεία του. Τότε, από το ύψωμα στο οποίο βρίσκονται, βλέπουν τον προορισμό τους, το Βουνό της Μοναξιάς, όπου ο Σμάουγκ ξυπνάει.

Πληροφορίες και χειρισμός του παιχνιδιού:

Image

Στο αριστερό μέρος υπάρχει το μενού, όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη μετάβαση σε χάρτη και εξερευνήσεις μα και για ρυθμίσεις απόδοσης και εμφάνισης:

Προσοχή καιροφυλακτούν πολλοί κίνδυνοι που πρέπει να αποφύγετε, αλλιώς είναι πολύ πιθανό, να καταλήξετε τροφή για τα Trolls. Η κίνηση γίνεται με τα βελάκια, ενώ η οπτική αλλάζει με το mouse.

Με κίνηση του κέρσορα και με το δεξί κλικ του mouse, μπορείτε να περιηγηθείτε δεξιά, αριστερά, μπρος και πίσω στην οθόνη, εστιάζοντας και βλέποντας τις πληροφορίες για το κάθε σημείο που βρισκόσαστε.

Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε τίποτα στο σύστημά σας, όλα γίνονται μέσω του browser σας, είτε από υπολογιστή, ή από smart-phone/tablet, καθώς είναι έτσι σχεδιασμένο να τρέχει σε οποιαδήποτε ανάλυση οθόνης.

>> http://middle-earth.thehobbit.com <<

One Comment
  1. Βλέπω την έκταση του κειμένου και λέω «νταξει…δε θα το διαβάσω όλο αυτό»
    Μετά παίρνει το μάτι μου τον Τόλκιν και ξαναλέω «ε..ας κάνω μια προσπάθεια να ξαναδιαβάσω Τόλκιν (διότι τον έχω να σκονίζεται στην βιβλιοθήκη και δεν έχω δει ούτε άρχοντα)»
    Διαβάζω, διαβάζω, διαβάζω…με συνεπαίρνει η πλοκή και με το που βλέπω οτι είναι παιχνίδι, σφυρίζει στο κεφάλι μου ο ήχος του ξενερώματος…

    Παρόλα αυτά όμως, αυτό το διάστημα που έχω ελεύθερο χρόνο ίσα με ελέφαντα, λεω να ξεκινήσω κανένα παιχνίδι. Θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά….

    Ωραία ανάρτηση! πολύ ωραία ανάρτηση!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: