Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τo Ubuntu 12.04 νικάει Windows, Mac σε έκθεση ασφαλείας.

14/01/2014

Image

Τo Ubuntu 12.04 LTS κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση σε έκθεση ασφαλείας από την Υπηρεσία Ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου, σε κινητά και λειτουργικά συστήματα.

Η κίνηση αυτή απευθύνεται σε κυβερνητικές υπηρεσίες και φορείς παροχής δημόσιας υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένων των βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων και του ΕΣΥ, και τι είναι ασφαλέστερο για απομακρυσμένη εργασία από τους εργαζομένους, των οποίων η δουλειά περιλαμβάνει το χειρισμό των δεδομένων του δημόσιου τομέα. Αυτή περιλαμβάνει την εξ αποστάσεως πρόσβαση σε δεδομένα, υπηρεσίες intranet και e -mail.

Κάθε λειτουργικό σύστημα είχε βαθμολογηθεί με βάση μια σειρά από κριτήρια ασφάλειας, που κυμαίνονται από την επάρκεια της κρυπτογράφησης δίσκου και ταυτότητας, και για τον κίνδυνο ενός κακόβουλου λογισμικού, υποστήριξη για sandboxing εφαρμογής, και το πόσο είναι ασφαλές, οι υπηρεσίες VPN.

Το Ubuntu 12.04 LTS ήταν το μοναδικό λειτουργικό σύστημα που πέρασε πλήρως, 9 από τις 12 συστάσεις ασφαλείας που αναφέρονται.

Μαζί με τα Windows 8 και Mac OS X 10.8, το Ubuntu δεν έχει «σημαντικό κίνδυνο» ασφάλειας.

Ενώ η καλή είδηση ​​για το Ubuntu, και σημαντική είδηση ​​για το open-source, είναι ότι θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερο. Η Canonical αναφέρει ότι το Ubuntu τεχνικά πληρεί τις απαιτήσεις CESG για 2 από τα 3 τμήματα που δεν πέρασε.

Σε VPN, η Canonical λέει ότι «η ανεξάρτητη εργασία αξιολόγησης για το Ubuntu διεξάγεται από έναν εταίρο» και αναμένεται να ολοκληρωθεί εγκαίρως για την έκδοση του Ubuntu 14.04 LTS. Για την κρυπτογράφηση, η εταιρεία αναζητά χορηγό για να «περάσει το λογισμικό μέσω της διαδικασίας αξιολόγησης.»

Η πλήρης έκθεση από το CESG, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους έκθεσης για το Ubuntu 12.04, μπορείτε να διαβάσετε online.

https://www.gov.uk/government/collections/end-user-devices-security-guidance–2

From → PC - Internet

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: