Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παρακολούθηση των δασών σε πραγματικό χρόνο.

12/03/2014

Image

Το Global Forest Watch είναι ένας παγκόσμιος χάρτης αναζήτησης που επιτρέπει στο χρήστη να παρακολουθήσει την αποψίλωση των δασών, σε μαζική κλίμακα. Μέσω της εφαρμογής μπορεί κάποιος, με ελάχιστα κλικ να παρακολουθήσει το συνεχώς μειούμενο αριθμό των δασικών περιοχών στη χώρα μας την τελευταία δεκαετία. «Πατώντας» πάνω στην περιοχή που επιθυμεί μπορεί να δει πόσα ακριβώς στρέμματα δασικής γης έχουν χαθεί μέσα σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, αλλά και να παρακολουθήσει σε ποια σημεία έχει γίνει αναδάσωση.

Η εφαρμογή είναι το αποτέλεσμα μιας συμμαχία οργανώσεων και βασίζεται σε δορυφορική τεχνολογία στην ανταλλαγή πληροφοριών και σε ένα διεθνές δίκτυο ανθρώπων και οργανισμών που το τροφοδοτούν ανά πάσα στιγμή με δεδομένα. Οι εμπνευστές της ευελπιστούν ότι θα βοηθήσει τις κυβερνήσεις, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και τις τοπικές κοινότητες να ελέγχουν άμεσα και απευθείας τυχόν παράνομες δραστηριότητες σε δασικές περιοχές.

Το ψηφιακό εργαλείο ανέπτυξε το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Πόρων σε συνεργασία με την Google, το πανεπιστήμιο του Μέριλαντ και το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: